pulpa pomidorowa 34,8%, olej słonecznikowy, koncentrat pomidorowy 15%, syrop glukozowy, SER GRANA PADANO PDO 4% (MLEKO, lizozym z JAJEK), ORZECHY NERKOWCA, sól, bazylia 2,2%, ocet balsamiczny z Modeny PGI 2%, serwatka w proszku (z MLEKA), ser Pekorino Romano PDO 1,1% (MLEKO), cukier, skrobia ryżowa, czosnek, regulator kwasowości: kwas mlekowy, aromat naturalny (MLEKO)
Produkt bezglutenowy.
Może zawierać śladowe ilości owoców łupinowych.
Zboża zawierające gluten : | Nie zawiera |
Jaja : | Zawiera |
Mleko : | Zawiera |
Orzechy : | Może zawierać |
Orzechy nerkowca : | Zawiera |
Może zawierać śladowe ilości jajek i orzechów.
Pesto Rosso - unikalna receptura łącząca prostotę oraz świeżość pomidorów i bazylii z pełnią smaku i niezwykłą konsystencją sosów typu pesto. Dodatek włoskich serów i oliwy z oliwek sprawia, że sos ten zawiera w sobie wszystkie najbardziej charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej składniki. Dobrze współgra z makaronem Barilla Farfalle.
Barilla
Sos do makaronu Pesto Rosso - pesto z pomidorami
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 3-4 dni.
Sposób przyrządzania: sosu pesto nie trzeba podgrzewać, wystarczy dodać do świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać.
Najlepiej smakuje w proporcjach: 50 g sosu na 100 g suchego makaronu.
Najlepiej smakuje z makaronem Barilla Farfalle.
Czas przygotowania potrawy: około 15 minut.
Słoik
Barilla G. e R. Fratelli
Societa per Azioni
Via Mantova 166
Parma
Włochy
Barilla Poland Sp. z o.o.
ul. Poleczki 23
02-822 Warszawa