odtłuszczone mleko, laktoza, oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu cytrynowego, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, olej rybi, siarczan cynku, witamina C, siarczan żelaza (II), jodan potasu, biotyna, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego¹, witamina B₂, witamina A, L-metylofolian wapnia², witamina D, witamina B₁₂, ¹Limosilactobacillus fermentum hereditum CECT5716, ²L-metylofolian wapnia = Metafolin, *olej palmowy ze zrównoważonych upraw
HiPP Junior Combiotik
Mikrobiota i odporność
Czy wiesz, że 70 % wszystkich komórek odpornościowych organizmu znajduje się w jelitach? Dlatego zrównoważona mikrobiota jelitowa jest tak istotna. Dla rozwoju mikrobioty jelitowej kluczowe są pierwsze 3 lata życia dziecka. W tym procesie szczególną rolę odgrywają m.in. dobre bakterie.
HiPP Junior Combiotik zawiera unikalne połączenie naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego i galaktooligosacharydów (GOS). Dodatkowo, witaminy A, C, D pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
HiPP Junior Combiotik z unikalnym połączeniem:
Galaktooligosacharydy (GOS) z laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. Dlatego GOS również naturalnie występuje w mleku matki.
Praebiotik + Probiotik
Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
Metafolin³: źródło folianów na wzór mleka mamy
Omega-3, Omega-6: DHA z grupy Omega-3, LA z grupy Omega-6
Wapń: wspiera rozwój kości
Witamina D: przyczynia się do prawidłowego rozwoju kości i zębów
Jod: wspiera prawidłowy rozwój poznawczy
Witamina C, żelazo: wspomagają układ odpornościowy
Zastosowanie
HiPP 3 Junior Combiotik dla dzieci po 1. roku jest idealne jako część posiłku na śniadanie, np. z Musli wielozbożowym HiPP BIO lub na kolację.
HiPP 3 Junior Combiotik można podawać po każdym mleku następnym.
³Metafolin jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy
praebiotik + probiotik, mikrobiota odporność*, inspirowane naturą, opracowane naukowo, witamina C, witamina D, wapń, Metafolin³, dozowanie według polskich norm żywienia, *Witaminy A, C, D pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, ³Metafolin jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy
HiPP
60 lat doświadczenia i badań
Spróbuj dań i zupek Junior w najwyższej jakości ekologicznej
Produkt na bazie mleka, przeznaczony dla małych dzieci, wzbogacony w witaminy i składniki mineralne (w proszku).
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone.
Gwarancja świeżości
Szczelne opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu. Poszczególne elementy opakowania należy wyrzucić do odpowiednich pojemników do segregacji.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości oryginalnie zamkniętego produktu - podana na spodzie opakowania.
Sposób przygotowania
Podczas przygotowania posiłku należy postępować według instrukcji. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty posiłku pozostałej w kubeczku. Nie podgrzewaj w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
HiPP 3 Junior Combiotik po 1. roku może być przygotowywane na ciepło lub na zimno.
1. Przegotuj świeżą wodę pitną i ostudź ją do temperatury ok. 40 °-50 °C*.
2. Do kubka wlej potrzebną ilość przegotowanej, ciepłej lub chłodnej wody.
3. Luźno napełnij miarkę proszkiem, a jego nadmiar usuń w miejscu wskazanym na opakowaniu. Zalecaną liczbę miarek proszku wsyp do kubeczka.
4. Dokładnie wymieszaj. Jeśli przygotowujesz posiłek na ciepło, przed podaniem ostudź do ok. 37 °C. Sprawdź temperaturę.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
Objętość porcji i dozowanie
Zalecana ilość HiPP 3 Junior Combiotik to 300-400 ml na dzień. Zaproponowaną ilość należy traktować orientacyjnie, gdyż każde dziecko ma inne potrzeby żywieniowe. Dziecko nie musi opróżniać kubeczka za każdym razem.
Do odmierzenia odpowiedniej ilości proszku używaj wyłącznie załączonej miarki!
Objętość porcji 100 ml / Przegotowana woda 90 ml / Liczba miarek 3
Objętość porcji 200 ml / Przegotowana woda 180 ml / Liczba miarek 6
1 miarka proszku przypada na 30 ml wody
1. Torebkę z proszkiem lekko unieś i odetnij w zaznaczonym pod zgrzewem miejscu.
2. Otwartą torebkę rozłóż równomiernie wewnątrz pudełka.
3. Załączoną miarkę napełnij proszkiem, a jego nadmiar usuń przy użyciu prostokątnej krawędzi.
4. Dokładnie zamknij torebkę z proszkiem.
5. Załączoną miarkę przechowuj w miejscu wskazanym na obrazku.
Pudełko
Produkt UE
Wyprodukowano dla
HiPP Polska Sp. z o.o.,
ul. Giełdowa 1,
01-211 Warszawa
HiPP Polska Sp. z o.o.,
ul. Giełdowa 1,
01-211 Warszawa