HiPP 2 BIO COMBIOTIK Экологическое последующее молочко для младенцев, после 6-го месяца, po 6. miesiącu
Mleko następne HiPP 2 BIO COMBIOTIK® z unikalnym połączeniem:
Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. GOS jest więc również naturalnie
obecny w mleku matki.
Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
METAFOLIN®: źródło folianów na wzór mleka mamy.
Witaminy A, C i D: wspierają układ odpornościowy.
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3: ważny dla prawidłowego rozwoju narządu wzroku u niemowląt. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie.
Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3: ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych.
Mleko HiPP 2 BIO COMBIOTIK®, zgodnie z przepisami prawa regulującymi skład
mleka dla niemowląt, zawiera witaminy A, C i D oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwas alfa-linolenowy (ALA).
Produkcja ekologiczna i najwyższa jakość HiPP
Produkt z certyfikatem ekologicznym.
Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej – jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa.
Odtłuszczone mleko*, laktoza*, oleje roślinne* (palmowy❤, rzepakowy*, słonecznikowy*), serwatka* z mleka częściowo odmineralizowana w proszku, galaktooligosacharydy*z laktozy*, olej rybi¹, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, chlorek potasu, selenian sodu (IV), L-tyrozyna, siarczan cynku, L-tryptofan, cytrynian sodu, węglan wapnia, węglan magnezu, witamina C, siarczan żelaza (II), stabilizator – kwas mlekowy, L-cystyna, jodan potasu, niacyna, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum®²), witamina E, siarczan manganu, kwas pantotenowy, siarczan miedzi (II), witamina A, witamina B1, witamina B6,
Metafolin® (L-metylofolian wapnia), witamina K, witamina D, biotyna.
*z rolnictwa ekologicznego
¹ zawiera DHA – dla rozwoju narządu wzroku
² Limosilactobacillus fermentum CECT5716
❤olej palmowy ze zrównoważonych upraw ekologicznych, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy
Obliczona wartość odżywcza na 100ml/Wartość odżywcza w 100 ml mleka gotowego do spożycia
Wartość energetyczna (kJ) 285
Wartość energetyczna (kcal) 68
Tłuszcz (g) 3.7
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1.6
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 1.6
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0.5
Węglowodany (g) 7.2
w tym cukry (g) 7.2
Błonnik (g) 0.4
Białko (g) 1.3
Witamina A (µg) 56
Witamina B6 (mg) 0.042
Witamina B12 (µg) 0.1
Witamina C (mg) 10
Witamina D (µg) 1.6
Witamina E (mg) 0.8
Witamina K (µg) 3.9
Tiamina (B1) (mg) 0.051
Ryboflawina (B2) (mg) 0.14
Niacyna (B3) (mg) 0.53
Kwas pantotenowy (mg) 0.35
Biotyna (µg) 1.6
Wapń (mg) 77
Chlorek (mg) 52
Miedź (mg) 0.054
Fluorek (mg) <0.01
Jod (µg) 15
Żelazo (mg) 1
Magnez (mg) 6.3
Mangan (mg) 0.007
Fosfor (mg) 44
Potas (mg) 88
Selen (µg) 3.9
Cynk (mg) 0.5
w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) 0.0136
Sód (g) 0.02
Mleko następne HiPP 2 BIO COMBIOTIK® z unikalnym połączeniem:
Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. GOS jest więc również naturalnie
obecny w mleku matki.
Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
METAFOLIN®: źródło folianów na wzór mleka mamy.
Witaminy A, C i D: wspierają układ odpornościowy.
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) z grupy Omega-3: ważny dla prawidłowego rozwoju narządu wzroku u niemowląt. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie.
Kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3: ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych.
Mleko HiPP 2 BIO COMBIOTIK®, zgodnie z przepisami prawa regulującymi skład
mleka dla niemowląt, zawiera witaminy A, C i D oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwas alfa-linolenowy (ALA).
Produkcja ekologiczna i najwyższa jakość HiPP
Produkt z certyfikatem ekologicznym.
Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej – jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa.
50 lat doświadczenia i badań nad mlekiem dla niemowląt
Pierwsza łyżeczka HiPP BIO - skład i porcja idealne na początek
Rozszerzanie diety zacznij od ekologicznych warzyw i owoców HiPP BIO w słoiczkach 80 g
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone.
Gwarancja świeżości
Szczelne opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze.
Sposób przygotowania
Podczas przygotowania mleka dla niemowląt należy postępować według instrukcji.
Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty mleka pozostałej w butelce. Pamiętaj o dokładnym umyciu butelki, smoczka i nakrętki.
Nie podgrzewaj mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!).
1. Przegotuj 180 ml świeżej wody pitnej, ostudź ją do temp. ok. 40°–50°C* i wlej do butelki.
2. Całą zawartość saszetki wsyp do butelki.
3. Zakręć butelkę i kilka razy silnie wstrząśnij.
4. Tuż przed podaniem ostudź mleko do temperatury ok. 37°C. Sprawdź temperaturę.
Objętość porcji to ok. 200 ml.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewaj proszku wrzątkiem.
UE
Wyprodukowano dla HiPP Polska Sp. z o.o., ul. Giełdowa 1, 01-211 Warszawa
Wyprodukowano dla HiPP Polska Sp. z o.o., ul. Giełdowa 1, 01-211 Warszawa