Лучше копченая скумбрия из рыбы
MAKRELA wędzona na gorąco, bez głowy, 250 - 400 g, pakowana próżniowo, chłodzona. Złowione w morzu, obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk (FAO27), podobszar połowu: Morze Norweskie, za pomocą włoków. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3.
MAKRELA (Scomber scombrus), sól
Warość energetyczna: 1129 kJ/272 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 21 g
Sól: 2,1 g
Kwasy tłuszczowe omega-3: 3,5 g
MAKRELA wędzona na gorąco, bez głowy, 250 - 400 g, pakowana próżniowo, chłodzona. Złowione w morzu, obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk (FAO27), podobszar połowu: Morze Norweskie, za pomocą włoków. Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3.