PUR YA! Конопляный протеин порошок RAW BIO
SKŁADNIKI
Białko konopne w proszku* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Białko z ekologicznych nasion konopi to jedno z najlepszych źródeł białka pochodzenia roślinnego. To bardzo cenny i ciekawy dodatek do diety nie tylko dla osób będących na diecie wegetariańskiej, czy wegańskiej. Może stanowić urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produktów mącznych lub jako dodatek do smoothie, musli i produktów mlecznych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę proszku dodać do shake\'a, smoothie, jogurtu, muesli, napoju owocowego lub sałatki.
ZALECANE SPOŻYCIE
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1502 kJ / 358 kcal;
Tłuszcz: 9,7 g;
w tym kwasy nasycone: 1,2 g;
Omega-3: 1,6 g;
Omega-6: 5,5g;
Węglowodany: 27,3 g;
w tym cukry: 2,85 g;
Błonnik: 18,8 g;
Białko: 50 g;
Sól: 0,2 g;
Witamina A: 4,8 IE;
Witamina E: 6,1 mg;
Witamina B1: 1 mg;
Witamina B2: 0,1 mg;
Witamina B3: 2,3 mg;
Żelazo: 17,2 mg;
Wapń: 175,7 mg;
Potas: 1628 mg;
Magnez: 994,8 mg;
Cynk: 13,8 mg;
Alanina: 2090 mg;
Arginina: 5980 mg;
Kwas asparaginowy: 5100 mg;
Cysteina: 700 mg;
Kwas glutaminowy: 8570 mg;
Glicyna: 2320 mg;
Histydyna: 1350 mg;
Izoleucyna: 1950 mg;
Leucyna: 3280 mg;
Lizyna: 2420 mg;
Metionina: 1110 mg;
Fenyloalanina: 2250 mg;
Prolina: 1820 mg;
Seryna: 2520 mg;
Treonina: 1710 mg;
Tryptofan: 500 mg;
Tyrozyna: 1790 mg;
Walina: 2400 mg.]
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 18 st. C.
SKŁADNIKI
Białko konopne w proszku* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Białko z ekologicznych nasion konopi to jedno z najlepszych źródeł białka pochodzenia roślinnego. To bardzo cenny i ciekawy dodatek do diety nie tylko dla osób będących na diecie wegetariańskiej, czy wegańskiej. Może stanowić urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produktów mącznych lub jako dodatek do smoothie, musli i produktów mlecznych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę proszku dodać do shake\'a, smoothie, jogurtu, muesli, napoju owocowego lub sałatki.
ZALECANE SPOŻYCIE
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1502 kJ / 358 kcal;
Tłuszcz: 9,7 g;
w tym kwasy nasycone: 1,2 g;
Omega-3: 1,6 g;
Omega-6: 5,5g;
Węglowodany: 27,3 g;
w tym cukry: 2,85 g;
Błonnik: 18,8 g;
Białko: 50 g;
Sól: 0,2 g;
Witamina A: 4,8 IE;
Witamina E: 6,1 mg;
Witamina B1: 1 mg;
Witamina B2: 0,1 mg;
Witamina B3: 2,3 mg;
Żelazo: 17,2 mg;
Wapń: 175,7 mg;
Potas: 1628 mg;
Magnez: 994,8 mg;
Cynk: 13,8 mg;
Alanina: 2090 mg;
Arginina: 5980 mg;
Kwas asparaginowy: 5100 mg;
Cysteina: 700 mg;
Kwas glutaminowy: 8570 mg;
Glicyna: 2320 mg;
Histydyna: 1350 mg;
Izoleucyna: 1950 mg;
Leucyna: 3280 mg;
Lizyna: 2420 mg;
Metionina: 1110 mg;
Fenyloalanina: 2250 mg;
Prolina: 1820 mg;
Seryna: 2520 mg;
Treonina: 1710 mg;
Tryptofan: 500 mg;
Tyrozyna: 1790 mg;
Walina: 2400 mg.]
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 18 st. C.