SKŁADNIKI
quinoa \nbiała (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) \n
OPIS
Ekologiczna \nquinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje \ntradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz \ndodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB \nPRZYGOTOWANIA
zaleca \nsię ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w \nproporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec \ngotowania
WARTOŚĆ \nODŻYWCZA W 100 g
Wartość \nenergetyczna - 1532 kJ / 363 kcal
Tłuszcz \n- 5,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany \n- 62 g, w tym cukry - 1,6 g
Białko \n- 12 g
Sól \n- 0 g
ZALECANE \nWARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać \nw suchym i chłodnym miejscu.
style=\"MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: 360.0pt\">style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%; mso-fareast-font-family: \'Times New Roman\'; mso-fareast-language: PL\">SKŁADNIKI
style=\"MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: 360.0pt\">style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%; mso-fareast-font-family: \'Times New Roman\'; mso-fareast-language: PL; mso-bidi-font-weight: bold\">quinoa
biała (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
style=\"MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: 360.0pt\">style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">
style=\"MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: 360.0pt\">style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">OPIS
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%; mso-fareast-font-family: \'Times New Roman\'; mso-fareast-language: PL\">Ekologiczna
quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje
tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz
dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%; mso-fareast-font-family: \'Times New Roman\'; mso-fareast-language: PL\">
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%; mso-fareast-font-family: \'Times New Roman\'; mso-fareast-language: PL\">SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zaleca
się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w
proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec
gotowania
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">Wartość
energetyczna - 1532 kJ / 363 kcal
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">Tłuszcz
- 5,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">Węglowodany
- 62 g, w tym cukry - 1,6 g
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">Białko
- 12 g
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">Sól
- 0 g
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%; mso-fareast-font-family: \'Times New Roman\'; mso-fareast-language: PL\">
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
style=\"FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: \'Open Sans\',\'sans-serif\'; LINE-HEIGHT: 150%\">
style=\"MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: 360.0pt\">
size=2>