pomidory (125 g pomidorów w 100 g produktu), warzywa (cebula, seler), cukier, sól, skrobia kukurydziana, czosnek 1,0%, olej rzepakowy, zioła, koncentraty (czarnej porzeczki, czarnej marchwi), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przyprawa
Spaghetti po bolońsku to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. W polskiej wersji będzie wprost idealne z intensywnie pomidorowym sosem Pudliszki. Możesz zrobić danie według przepisu znajdującego się na opakowaniu lub puścić wodze kulinarnych fantazji!
bez substancji konserwujących
Pudliszki
Spróbuj makaronu Bogactwo Błonnika - pyszny smak klasycznego makaronu - 4 x więcej błonnika*
Pierwszy taki makaron na rynku!
Dostępne również inne rodzaje makaronu.
* W porównaniu do klasycznego makaronu
Sos do spaghetti po bolońsku
Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki dla 4 osób:
- 400 g makaronu spaghetti Bogactwo Błonnika
- sos Po bolońsku Pudliszki
- 250-300 g mięsa mielonego
- 1 papryczka chilli (lub przyprawa chilli)
- 1 ząbek czosnku
- 50 g startego sera parmezan (lub żółtego sera)
Przepis na spaghetti po bolońsku na ostro - łatwy przepis! Czas 25 minut!
Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek i mięso mielone, dodaj drobno pokrojoną papryczkę chilli (lub przyprawę). Połącz z sosem Pudliszki oraz wcześniej ugotowanym makaronem Pudliszki. Wszystko dokładnie wymieszaj i chwilę podgrzewaj. Danie posyp startym parmezanem.
Smacznego :)
Słoik
HJH Polska S.A.
Pudliszki
ul. Fabryczna 7
63-840 Krobia