Cenos каши, цельнозерновой пишется 3x100g
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
wartość energetyczna | 1457 kJ |
wartość energetyczna | 345 kcal |
tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy nasycone | 0,7 g |
węglowodany | 60 g |
w tym cukry | 1,8 g |
błonnik | 10 g |
białko | 17 g |
sól | <0,01 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Polecamy również:
Cenos Kasza jaglana prażona extra
Cenos Kasza owsiana
Porcja dla 4 osób, czas przygotowania ok. 60 minut.
Składniki: kilka liści kapusty włoskiej, 200 g kaszy orkiszowej, solidna garść suszonych grzybów leśnych (w sezonie można również wykorzystać świeże grzyby), 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, tymianek, sól, pieprz.
Przygotowanie: Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie. Na oliwie szklimy czosnek i cebulę, a następnie dodajemy posiekane grzyby. Do garnka dodajemy kaszę oraz tymianek i lekko podprażamy. Następnie podlewamy wodą od grzybów oraz czystą wodą i gotujemy do uzyskania konsystencji podobnej do risotto. Tak przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty zalewamy wrzątkiem i hartujemy w zimnej wodzie. W liście ciasno zawijamy farsz i tak przygotowane gołąbki podsmażamy, a następnie dusimy podlane niedużą ilością wody na małym ogniu około 15 minut.
Smacznego!
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września