pomidory (91 g pomidorów na 100 g produktu), warzywa (papryka czerwona i zielona 17%, cebula), cukier, skrobia kukurydziana, sól, olej rzepakowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), zioła, przyprawy, czosnek, koncentraty (czarnej porzeczki, czarnej marchwi)
Graj w kolory z sosem do makaronu Pudliszki! To zakręcona mieszanka najlepszych warzyw: czerwonej i zielonej papryki, soczystych pomidorów, złocistej cebuli oraz bogatego w witaminy i minerały czosnku.
bez substancji konserwujących
Pudliszki
Spróbuj makaronu Bogactwo Błonnika - pyszny smak klasycznego makaronu - 4 x więcej błonnika*
Pierwszy taki makaron na rynku!
Dostępne również inne rodzaje makaronu.
* W porównaniu do klasycznego makaronu
Sos do makaronu z papryką
Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki dla 4 osób:
- 400 g makaronu świderki Bogactwo Błonnika
- sos z papryką Pudliszki
- 80 g boczku pokrojonego w paski
- puszka czerwonej fasoli Pudliszki
- 50 g startego sera parmezan (lub żółtego sera)
- paski zielonej papryki do dekoracji
Makaron z sosem paprykowym i boczkiem - łatwy przepis! Czas 15 minut!
Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną cebulę i boczek. Dodaj sos Pudliszki i podgrzej ok. 6 min, następnie dodaj czerwoną fasolę Pudliszki i gotuj przez kolejną minutę. Danie podawaj z makaronem Pudliszki, udekoruj pokrojoną w paski papryką, posyp startym parmezanem.
Smacznego :)
Słoik
HJH Polska S.A.
Pudliszki
ul. Fabryczna 7
63-840 Krobia