suszone warzywa 42,2 % (ziemniak, czerwona papryka, czosnek, cebula 4,7 %, pomidor), sól, skrobia kukurydziana, cukier, ekstrakt drożdży, cukier karmelizowany, aromaty, przyprawy (imbir, nasiona kolendry, liść laurowy, papryka chili), zioła 2,6 % (liść pietruszki, majeranek), kwas (kwas cytrynowy), fermentowane białko pszenne, olej słonecznikowy, aromat dymu wędzarniczego
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
woreczek do pieczenia, po prostu dobre!, suszone z dbałością
Winiary
Kompozycja do przygotowania dania: Soczyste żeberka cebulą i natką pietruszki.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dostosuj wielkość porcji
Dzieci 2/3 Twojej porcji
Lista zakupów
- 1 kg żeberek
Sposób przyrządzenia:
70 min., 5 porcji
1. Żeberka pokrój na porcje (ok. 5 cm, jedna lub dwie kostki).
2. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Do woreczka z górnej części opakowania włóż żeberka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij załączoną zapinką w odległości 6-8 cm od górnej części worka.
3. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
4. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 70 minut.
5. Po wyciągnięciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze.
Saszetka