Belvita Мягкий бисквит хлопья с изюмом и клюквой
Wartości odżywcze (%) | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1610 kJ / 385 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany***** | 65 g |
w tym cukry | 23 g |
w tym skrobia | 36 g |
Błonnik | 6,8 g |
Białko | 4,9 g |
Sól | 0,64 g |
100 g %NRV**** / 100 g | |
Witamina B6 | 0,42 mg 30% |
Kwas foliowy | 60 µg 30% |
Magnez | 112 mg 30% |
Żelazo | 4,2 mg 30% |
*** Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |
**** Referencyjne Wartości Spożycia. | |
***** 100 g produktu zawiera co najmniej 15 g skrobi wolno trawionej. |
Jęczmień : | Zawiera |
Mleko : | Zawiera |
Owies : | Zawiera |
Soja : | Zawiera |
Pszenica : | Zawiera |
Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
Energia na cały poranek!*
* belVita Soft Bakes mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS.
100 g 1610 kJ 385 kcal
*** Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
ul. Domaniewska 49
02-672 Warszawa
Infolinia 801 066 006
(opłata według taryfy operatora)