cukier, mąka pszenna tortowa 31%, skrobia pszenna, emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, aromat, naturalny ekstrakt z wanilii
wyjątkowo puszysty, z mąką tortową, 16 porcji, bez barwników
Delecta
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... Prosto z serca.
Biszkopt mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasz przepis na biszkopt
Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 30 ml wody (ok. 3 łyżki)
Do ponczu: 175 ml przegotowanej wody, 25 ml soku z cytryny (sok z 1/2 cytryny), 25 ml alkoholu
Do dekoracji: krem i owoce
Sposób przygotowania:
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Po wystudzeniu, przekrój biszkopt na trzy części. Nasącz każdą z nich ponczem. Przełóż 2 opak. kremów tortowych Delecta lub 750 ml śmietany 30-36% tł. (ubitej z 3 opak. mixu do śmietany Delecta).
Do dekoracji polecamy świeże owoce oraz posypki Decorada Delecta.
Biszkopt przekładany
Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego.
Do kremu przygotuj 200 g Masy krówkowej Bakalland, 1 opak. Śnieżki Delecta, 500 ml schłodzonej śmietany 30-36% tł., 100 g masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki twarogu mielonego (lub zmiksowanego)
Śmietanę ubij ze Śnieżką, masło utrzyj z cukrem, dodaj twaróg i ponownie zmiksuj. Do śmietany dodawaj porcjami masę maślaną miksując na niskich obrotach. Na koniec dodaj Masę krówkową i ponownie zmiksuj.
Przekrój biszkopt na dwie części, nasącz je ponczem. Przełóż przygotowanym kremem oraz udekoruj owocami. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny do schłodzenia.
Torebka