Dr. Oetker бабушка безлепковое лимон
Wartości odżywcze (%) | po przyrządzeniu 100 g |
---|---|
Energia | 1431 kJ |
Energia | 342 kcal |
Tłuszcz | 17,7 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 9,8 g |
Węglowodany | 40,7 g |
w tym Cukry | 17,8 g |
Błonnik | 1,3 g |
Białko | 4,2 g |
Sól | 0,7 g |
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 46 g | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Babka czekoladowa
Sernik na zimno
Energia w 100 g 1431 kJ / 342 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
- 4 jajka
- 125 g masła
- 30 ml (3 łyżki) wody
Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania wysp do miski, dodaj: 4 jajka, 125 g miękkiego masła oraz 30 ml (3 łyżki) wody. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
2. Mieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 1 minutę.
3. Piecz w foremce 25 x 10 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Temp. pieczenia 175°C
Czas pieczenia: ok. 60 minut (do suchego patyczka)
Uwaga: po 20 minutach pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
Zamiast miękkiego masła do babki możesz dodać 125 g masła klarowanego.
Babka bez laktozy:
Jeśli chcesz przygotować Babkę cytrynową bez laktozy masło z przepisu podstawowego zastąp 150 ml (3/4 szklanki) oleju.
Upiecz w dowolnej formie:
Zamiast foremki podłużnej (keksówki) do pieczenia babki możesz użyć foremek do pieczenia muffinek lub tradycyjnej formy z kominem.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego