mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator - chlorek wapnia, barwnik - karoteny, W powłoce: substancja konserwująca - E235, barwnik - E171
Szafir
Ser długodojrzewający łagodny z kremową nutą
Polski ser długodojrzewający produkowany w niezmiennej recepturze od ponad 10 lat. Wysalany w 30-letniej solance, ręcznie pielęgnowany.
Idealny do deski serów, fondue oraz dań na ciepło. Doskonały do win białych i musujących.
Ser Szafir nie zawiera laktozy*
*zawartość laktozy poniżej 0,01 g/100 g
dojrzewał minimum 4 miesiące, Produkt polski
Skarby Serowara
Skarby Serowara
polskie sery długodojrzewające
Bursztyn, Szafir, Rubin
Wypróbuj również
Skarby Serowara
Rubin
Ser długodojrzewający farmerski z maślaną nutą
Polecany do dań zapiekanych, deski serów oraz sałatek. Dobrze łączy się z winami czerwonymi i różowymi.
Bursztyn
Ser długodojrzewający kruchy z pikantną nutą
Znakomity do deski serów, makaronów oraz sosów. Wyjątkowy w połączeniu z winami czerwonymi.
Ser długodojrzewający, tłusty.
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +10°C
Powłoka sera nie jest przeznaczona do spożycia.
Pudełko
Polska