SKŁADNIKI:
- 4 kalarepy
- 1 torebka kaszy jaglanej
- 200g pieczarek
- por
- 3 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- 1/2 łyżeczki tymianku
- pieprz i sól
- Kalarepy myjemy, obieramy i wydrążamy środki. Wkładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy do miękkości.
- Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu
- Białą część pora i pieczarki kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej.
- Smażymy pieczarki przyprawione solą i pieprzem około 3 minuty, po tym czasie dodajemy por , rozmaryn i tymianek. Dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy całość.
- Kalarepy nadziewamy farszem i gotowe.
Najlepiej smakuje polana sosem pieczeniowym.
SMACZNEGO!!!
Produkty niezbędne do wykonania potrawy: