гелеобразования сахар 1:01
Produkt nie zawiera środków konserwujących. Pakowany w papierowe torebki 1 kg.
Cukier Trzcinowy drobny nierafinowany
Szybko się rozpuszcza. Doskonały do lekkich ciast i kremów, do kawy, herbaty oraz drinków.
1 kg owoców na 1 kg cukru żelującego
1. Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki.
2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić.
3. Masę owocową połączyć z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 4 minuty, nie przerywając mieszania.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Konfitury z kawałkami owoców
Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców, rozdrobnić na kawałki, zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Galaretki
3/4 l zimnego soku z owoców zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty, nie przerywając mieszania. (Uwaga: sok porzeczkowy, agrestowy i jabłkowy gotować przez 1 minutę). Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Ważne wskazówki
Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Garnek napełnić najwyżej do połowy.
Życzymy smacznego!
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
tel. 061 8665061
Как добавить мнение?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 1 oceny.