skrobia, koncentrat białek SERWATKOWYCH (z MLEKA), aromaty, barwnik (karoteny), ekstrakt wanilii
bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry, wysoka zawartość białka - 10 g na porcję po przyrządzeniu
Dr. Oetker
Budyń w proszku z wysoką zawartością białka, smak waniliowy.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
1. Z 300 ml mleka w temperaturze pokojowej odlej 1/3 (100 ml) do szklanki lub kubka i dokładnie rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 25 g erytrolu (ok. 1 czubata łyżka) lub 18 g cukru (ok. 1 pełna łyżka). Mieszankę należy wymieszać bardzo dokładnie, rozcierając proszek o brzegi naczynia do całkowitego rozpuszczenia proszku.
Do wymieszania możesz użyć małego mieszadełka do spieniania mleka.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z erytrolem lub cukrem i ciągle mieszając zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego:)
Saszetka
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk