Доктор .


Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu po przyrządzeniu: |
---|---|
Energia | 1175 kJ/278 kcal |
Tłuszcz | 4,9 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 51,3 g |
w tym Cukry | 28,7 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 0,87 g |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Mleko : | Zawiera |
Aby Twój biszkopt był zawsze puszysty i nie opadł po upieczeniu, użyj Biszkopt-Fixu Dr.Oetkera.Z Biszkopt-Fixem ciasto pięknie wyrośnie, nie opadnie po upieczeniu i łatwiej się pokroi na blaty. A jeśli dodasz do Fixu kakao - wyjdzie Ci wspaniały biszkopt czekoladowy.
4-5 jajek, 3/4 szklanki cukru (ok. 165 g), 4 kopiaste łyżki mąki pszennej (ok. 100 g); formę - dużą prostokątną blachę (ok. 25 x 36 cm) lub tortownicę o średnicy 24-26 cm; papier do pieczenia (ewentualnie).
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj formę do pieczenia, wykładając ją papierem do pieczenia lub smarując dno formy tłuszczem i obsypując je mąką (boki formy zostaw niewysmarowane!). Jajka z 3/4 szklanki cukru ubijaj przez 5 min mikserem na najwyższych obrotach.
2. 4 kopiaste łyżki mąki pszennej wymieszaj z Biszkopt-Fixem. Do ubitych jajek dodawaj stopniowo mąkę z Biszkopt-Fixem i mieszjąjąc łyżką lub mikserem na najniższych obrotach, dokładnie połącz składniki. Całość natychmiast przełóż do przygotowanej wcześniej tortownicy.
3. Biszkopt piecz w temp. 175°C według poniższych zaleceń:
tortownica - czas pieczenia 40-50 min
duża forma - czas pieczenia 30 min
piekarnik elektryczny - powinien być nagrzany
piekarnik gazowy - powinien być nienagrzany
Wskazówki:
- Biszkopt ciemny: do mąki wymieszanej z Biszkopt-Fixem (patrz pkt 1. przepisu) dodaj 2 łyżeczki kakao.
- Biszkopt wspaniale smakuje z Masą śmietanową Dr. Oetkera.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 0 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
How to add an opinion?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: doskonały 5/5
Na podstawie 2 ocen.
cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, olej palmowy, SERWATKA w proszku (z MLEKA), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem oc(...)


price: 6,88 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_w_proszku/19066.htmlcukier, substancja żelująca (pektyny), dekstroza, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (kwas sorbowy)


price: 4,21 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_zelfix_301/27402.html2026-11-30
cukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, mąka pszenna tortowa, kakao w proszku o obniżonej zawartość tłuszczu 5 %, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, proszek do (...)


price: 10,55 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/chocoloate_o_smaku_czekoladowym/29290.htmlcukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna tortowa, proszek jogurtowy 5,5 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowyc(...)


price: 10,48 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/jogurtowe/29291.htmlmąką pszenna, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia, cykoria prażona, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany), przyprawy 1,3 % ((...)


price: 10,23 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/33599/33599.htmlprice: 2,54 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_Sernix_ulepszajacy_do_sernika/41224.htmlsyrop glukozowy, cukier, koncentraty kartamusa i cytryny, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), substancja kons(...)


price: 5,67 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_zielony/44561.htmlsyrop glukozowy, cukier, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), barwnik (błękit brylantowy FCF), substancja kons(...)


price: 5,67 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_niebieski/44563.html