koncentrat pomidorowy* (40 %), cukier, skrobia, boczek wieprzowy wędzony (6,5 %) (boczek wieprzowy, sól), preparat serwatkowy (z MLEKA), maltodekstryna, tłuszcz palmowy, sól jodowana, czosnek* (2,8 %), LAKTOZA, mineralna sól potasowa, mąka PSZENNA, oregano*, bazylia*, rozmaryn, hydrolizowane białko roślinne, ekstrakt drożdżowy, pieprz, kmin, kwas: kwas cytrynowy, sól, aromaty, *Uprawiane w sposób zrównoważony
Kompozycja pomidorów, aromatycznego czosnku i boczku do przygotowania Leczo.
nowe opakowanie ten sam smak, gwarantujemy warzywa ze zrównoważonego rolnictwa, sposób na urozmaiconą dietę, doskonały smak, bez barwników, bez dodatku glutaminianu sodu
Knorr
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Fix leczo.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotuj:
- 400 g kiełbasy
- 1 czerwoną lub żółtą paprykę
- 2 cebule
- 1 małą cukinię
- 1 łyżkę oleju
- 250 ml wody
Sposób przygotowania:
1) Cebulę pokrój w paski, kiełbasę w talarki, a paprykę i cukinię w kostkę. Podsmaż wszystko przez 10 min. na rozgrzanym oleju.
2) Rozmieszaj Fix z 250 ml wody i dodaj do podsmażonych składników.
3) Całość duś pod przykryciem ok. 10 min. od czasu do czasu mieszając.
Rada:
1) Leczo będzie równie smaczne w wersji wegetariańskiej, bez dodatku mięsa. Do jego przygotowania możesz użyć gotowych mieszanek mrożonych warzyw lub ulubionych świeżych warzyw sezonowych np. bakłażana.
2) Kiełbasę z przepisu podstawowego możesz zastąpić tańszymi parówkami.
3) Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Saszetka