Lubella полное зерно макароны фузилли Orkisz сверла
Wartości odżywcze (%) | w 100 g ugotowanego produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 710 kJ / 168 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 30 g |
- w tym cukry | 1,9 g |
Błonnik | 4,1 g |
Białko | 7,0 g |
Sól | 0,01 g |
Fosfor | 114 mg (16%)* |
Cynk | 1,5 mg (15%)* |
Miedź | 0,18 mg (18%)* |
Mangan | 1,0 mg (50%)* |
*% referencyjnej wartości spożycia |
Pszenica : | Zawiera |
Minerały odgrywają bardzo ważną rolę w Twoim organizmie. Gdy weźmiesz pełne ziarno pod „lupę\", dotrzesz do źródła cennych składników!
Każdego dnia cieszysz się pełnią energii i masz siłę, by jeszcze bardziej korzystać z życia!
Miedź - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor i mangan - przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
oraz
Cynk - pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów
Wszystko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno z żytem. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.
A do tego smakuje naprawdę nadzwyczajnie!
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi mangan, fosfor, miedź i cynk, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Posolić według uznania. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Pełne Ziarno. Gotować około 7-9 minut. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
Potrzebujesz:
Makaron Lubella Pełno Ziarno świdry z orkiszem 400 g
krewetki mrożone Black Tiger 16/20 300 g
czerwona cebula 2 szt.
bulwa kopru włoskiego 1 szt.
limonka 1 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
masło 30 g
olej rzepakowy 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 15 minut
Porcje: 4
Do dzieła!
1. Na pierwszy ogień...
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie...
Na patelnię wrzuć posiekane: czosnek i cebulę, smaż przez 1 minutę na oleju. Następnie dodaj krewetki i podsmażaj jeszcze przez kolejne 4 minuty. Bulwę kopru włoskiego pokrój w dużą kostkę i dorzuć na patelnię razem z sokiem z limonki oraz masłem. Wszystko dopraw solą i pieprzem
3. To już prawie meta!
Makaron dodaj do sosu i udekoruj posiekaną pietruszką.
Poszło Ci świetnie! Smacznego!
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin