sardynki (65%), ekologiczna oliwa extra virgin (35%), sól
Do produkcji wykorzystywane są tylko świeże sardynki pochodzące z naturalnego połowu u wybrzeży Andaluzji. W żadnym z etapów produkcji nie są używane składniki chemiczne. Ryby w ekologicznej oliwie extra virgin zachowują zdecydowaną większość składników odżywczych, dlatego ich spożywanie jest polecane w utrzymaniu zbilansowanej, typowo śródziemnomorskiej diety. Dzikie sardynki są bardzo dobrym źródłem witaminy D, fosforu i wapnia, jak również kwasów tłuszczowych Omega-3. Niezbędne w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu. Szczególnie wskazane w profilaktyce chorób układu kostnego i krążeniowego.
Produkt hiszpański
Pesasur
Dzikie sardynki w ekologicznej oliwie z oliwek extra virgin
Po otwarciu przechowywać w lodówce w zalewie z oliwy i spożyć w niedługim czasie.
Słoik
Hiszpania
FIRST CLASS FOOD
Konopnica 90H
21-030 Motycz
Polska