Dr. Oetker творожный крем, содержащий натуральный ваниль


Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg połtłusty, margaryna) 100 g |
---|---|
Energia | 903 kJ |
Energia | 216 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 4,7 g |
Węglowodany | 22 g |
w tym Cukry | 16 g |
Białko | 7,5 g |
Sól | 0,34 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 117 g |
Mleko : | Może zawierać |
Pszenica : | Zawiera |
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Sernik królewski z czekoladą
Energia w 100 g 903 kJ/216 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Dodaj
do ciasta:
- 100 g miękkiego masła lub margaryny
- 3 jajka
do masy sernikowej:
- 500 g twarogu (z wiaderka)
- 250 g schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 200 ml letniej wody
- 5 połówek brzoskwiń z puszki (lub 250 g innych owoców)
Zamiast brzoskwiń możesz dodać świeże owoce (250 g). Przy bardzo soczystych (truskawki, brzoskwinie) zmniejsz ilość wody w masie sernikowej do 100 ml.
Zamień twaróg na serki homogenizowane
Ciasto przygotuj standardowo, wg punktów 1-3 sposobu przygotowania. Do masy sernikowej dodaj: 1-2 serki homogenizowane (po 150 g), 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 100 ml letniej wody, 5 połówek brzoskwiń i przygotuj wg punktu 4 sposobu przygotowania.
Polecamy formy Dr. Oetkera!
Ø 24 cm
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż jej dno papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 180°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę oraz jajka. Wymieszaj mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji (ok. 5 min) i nałóż do formy.
2. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 30 min
Po upieczeniu usuń obręcz formy i ostudź ciasto
3. Przecięcie ciasta
Upieczone i ostudzone ciasto przetnij poziomo na dwie równe części. Dolną część włóż ponownie do formy. Możesz ją nasączyć ponczem (1 łyżka syropu z brzoskwiń + 2 łyżki wody). Połówki brzoskwiń pokrój w kostkę.
4. Masa sernikowa
Twaróg (lub serki) przełóż do miski. Śmietankę ubij na sztywno. Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy sernikowej i miksuj, a następnie dodaj ubita śmietankę i wymieszaj wszystko mikserem. Dołóż pokrojone w kostkę brzoskwinie i wymieszaj łyżką. Masę z owocami wyłóż na ciasto i przykryj drugą częścią ciasta (w całości lub pokrojoną na równe części), delikatnie ją dociskając. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Smacznego :)
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
cukier, żelatyna, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana, olej palmowy, SERWATKA w proszku (z MLEKA), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem oc(...)


price: 6,88 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_w_proszku/19066.htmlcukier, substancja żelująca (pektyny), dekstroza, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (kwas sorbowy)


price: 4,21 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_zelfix_301/27402.html2026-10-30
cukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, mąka pszenna tortowa, kakao w proszku o obniżonej zawartość tłuszczu 5 %, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, proszek do (...)


price: 10,55 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/chocoloate_o_smaku_czekoladowym/29290.htmlcukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna tortowa, proszek jogurtowy 5,5 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowyc(...)


price: 10,48 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/jogurtowe/29291.htmlprice: 2,54 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_Sernix_ulepszajacy_do_sernika/41224.htmlsyrop glukozowy, cukier, woda, substancja żelująca (karagen), regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu), barwnik (błękit brylantowy FCF), substancja kons(...)


price: 5,67 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_niebieski/44563.htmlcukier, preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne całkowicie utwardzone w zmiennych proporcjach: palmowy, kokosowy; syrop glukozowy, emulgator: E472a, mleko w proszku od(...)


price: 6,99 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/48018/48018.htmlprice: 2,22 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_migdalowy/19036.htmlprice: 1,76 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_._cytrynowy/19037_2281822_176.htmlprice: 2,38 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker/19038.htmlprice: 0,99 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker/19040.htmlprice: 1,76 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker/19042.htmlKwas cytrynowy Dr. Oetkera posiada w kuchni każda prawdziwa pani domu. Można go używać przy robieniu przetworów lub gdy masz problemy z żelowaniem. Jest idealny do usuwania za(...)


price: 1,82 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker/19043.htmlŻelatyna spożywcza zwykła pochodzenia wieprzowego.\n\nW każdym domu choć raz w roku używa się żelatyny - na przykład tradycją wigilijną w Polsce jest karp w galarecie. Poprzez(...)


price: 2,55 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker/19044.htmlcukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, sól, witamina C, barwnik (karoteny), koncentrat soku trusk(...)


price: 1,73 zł
PLN https://ru.dodomku.pl/Oetker_._truskawkowy/19062.html