mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), ekstrakt wanilii, aromat
chrupiące, łatwe w przygotowaniu, ok. 10 sztuk
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Dr. Oetker
Mieszanka w proszku do przyrządzenia gofrów, smak waniliowy.
Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gofry smak waniliowy
ok. 10 sztuk
Dodaj:
- 2 jajka
- 200 ml mleka
- 75 ml oleju
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę do gofrów wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki: jajka, mleko, olej (wszystkie w temp. pokojowej). Miksuj mikserem ok. 2 minuty.
2. Ciasto wylewaj na dobrze rozgrzaną gofrownicę (ok. 3 łyżki na 1 porcję). Piecz na złocisty/lekko brązowy kolor, by gofry były chrupiące.
Inspiracje
Gofry kakaowe
Do mieszanki dodaj 10 g kakao i przygotuj według przepisu podstawowego.
Gofry na kefirze, jogurcie lub wodzie gazowanej.
Zamiast na mleku gofry możesz też przygotować na kefirze (250 ml), jogurcie naturalnym (280 g) lub wodzie gazowanej (200 ml).
Wybierz swój ulubiony sposób. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Torba
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk