ржаной муки для выпечки домашнего хлеба
Mąka żytnia typ 720
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1420 kJ / 335 kcal |
Tłuszcz | 1,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 71 g |
- w tym cukry | 2,5 g |
Błonnik | 6 g |
Białko | 6 g |
Sól | 0 g |
Żyto : | Zawiera |
Bułki żytnie
Sposób przygotowania:
Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli, wyrobić czas 4 min. Ciasto przełożyć i pozostawić wyrośnięcia na ok. 40 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie. Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej wodzie.
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo - Borki
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
tel. /+48 29/ 760 98 51
fax /+48 29/ 760 98 41
How to add an opinion?
Po doręczeniu Twojego zamówienia, w zakładce "Panel klienta / Oceń produkty" (widocznej w menu po zalogowaniu) zobaczysz pełną listę kupionych przez Ciebie produktów. Przy każdym z nich możesz zamieścić swój komentarz i ocenę.
Opinie klientów o produkcie
Ocena wystawiona produktowi przez klientów: bardzo dobry 4/5
Na podstawie 1 oceny.