olej słonecznikowy 44,5%, bazylia 30,0%, orzechy nerkowca, ser Grana Padano DOP 4,5% (lizozym z jajek), serwatka w proszku (z mleka), sól, ser Pecorino Romano DOP 1,2%, cukier, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 1%, ekstrakt z bazylii, aromaty naturalne (mleko), czosnek, maślanka w proszku (z mleka), regulator kwasowości: kwas mlekowy
Zboża zawierające gluten : | Nie zawiera |
Jaja : | Zawiera |
Mleko : | Zawiera |
Orzechy : | Może zawierać |
Orzechy nerkowca : | Zawiera |
Może zawierać śladowe ilości jajek.
Pesto alla Genovese - przepyszny sos na bazie specjalnie wyselekcjonowanej, świeżej bazylii z dodatkiem orzechów nerkowca i serów to wprost bogactwo smaku tradycyjnej włoskiej kuchni. Swoim niezwykłym aromatem i smakiem zadowoli nawet najbardziej wybredny gust. Doskonały do makaronu Barilla Bavette.
Barilla
Sos do makaronu Pesto alla Genovese - pesto z bazylią
Ewentualne rozwarstwienie składników jest naturalnym zachowaniem się produktu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni.
Sposób przyrządzenia: sosu pesto nie trzeba podgrzewać, wystarczy dodać świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje w proporcjach: 50 g sosu na 100 g suchego makaronu.
Ewentualne rozwarstwienie składników jest naturalnym zachowaniem się produktu.
Najlepiej smakuje z makaronem Barilla Bavette.
Czas przygotowania potrawy: około 13 minut
Słoik
Barilla G. e R. Fratelli
Societ? per Azioni
Via Mantova 166
Parma
Włochy
Barilla Poland Sp. z o.o.
ul. Poleczki 23
02-822 Warszawa