Dr.Oetker Персонал ванили Бурбон из Мадагаскара
Starannie wyselekcjonowana i zapakowana w szklaną fiolkę laska wanilii zachowuje 100% esencji waniliowego smaku i aromatu.
Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich, jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych.
Aby wydobyć najbardziej aromatyczny miąższ, należy przekroić laskę wzdłuż, delikatnie rozchylić i wydobyć zawartość nożem lub łyżeczką.
Składniki:
- 150 g masła
- 1 laska wanilii Dr. Oetkera
- 8 jaj
- 240 g cukru pudru
- 1 Sernix Dr. Oetkera
- 1 kg twarogu
Sposób przygotowania:
Dno tortownicy o ? 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 170 °C. Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia. Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i łyżeczką wyjmij miąższ z nasionkami. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem na puszysta masę. Cały czas ucierając, dodawaj roztopione masło oraz Sernix i nasionka wanilii. Stopniowo dodawaj twaróg do połączenia składników. Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Sernik przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika, zmniejszając temperaturę do 150°C i piecz przez 90 minut. Sernik ostudź przy lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem schłodź w lodówce i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego