Galeo чили перец кайенский
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Chili Galeo ma bardzo pikantny smak i wyrazisty aromat. Polecane jest do zaostrzania smaku potraw mięsnych (gulasz, paprykarz, gołąbki), drobiowych i rybnych. Świetnie komponuje się z daniami warzywnymi, zwłaszcza z fasoli, cebuli, kukurydzy i kalafiora. Doskonale podkreśla smak ciemnych sosów oraz zup.
Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: ok. 2,5 godz. + czas moczenia fasoli
- 250 g drobnej fasoli
- olej
- 500 g mięsa wołowego
- sól
- 2 średnie cebule
- 1 duża papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- produkty Galeo: ¼ łyżeczki chili, 3 łyżeczki czosnku granulowanego, pieprz czarny mielony
Fasolę moczyć przez 7-8 godzin, następnie ugotować do miękkości. Mięso i cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać szklankę wody i dusić na małym ogniu. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa razem z kukurydzą, koncentratem pomidorowym i całość nadal dusić. Po ok. 2 godzinach dodać odcedzoną fasolę, pieprz, sól, chili i czosnek. Dusić jeszcze 10 minut. Podawać z pieczywem lub zawinięte w tortille.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska