Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Papryka ostra Galeo ma aromatyczny zapach oraz palący smak. Polecana do wzbogacania smaku dań z mięs, drobiu i ryb. Doskonała również jako dodatek do zup, warzyw, sałatek i serów. Doskonale barwi sosy oraz potrawy z jaj i ryżu.
Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
- 3 cukinie
- 100 g żółtego sera
- 4 pomidory
- sól
- 1 cebula
- olej
- 100 ml śmietany
- 300 g wieprzowiny mielonej
- produkty Galeo: 2 łyżeczki papryki ostrej, 1 łyżeczka bazylii, pieprz czarny mielony
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać obrane i pokrojone pomidory, śmietanę, paprykę, bazylię i dusić do uzyskania sosu. Mięso podsmażyć na oleju i dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym wykładać na przemian pokrojone w plastry cukinie i sos. Posypać startym serem i zapiekać około 50 minut w temp. 180°C.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska