листья кориандра
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Przyprawy Kamis są tak wyjątkowe, bo każdy liść, każde ziarenko zbieramy ze szczególną troską, w zgodzie z rytmem natury. Dbamy o ich najwyższą jakość na każdym etapie zbioru, zachowując naturalny smak i aromat. Tylko naturalne zioła i przyprawy Kamis sprawią, że każda Twoja potrawa będzie wyjątkowa.
Składniki dla 4 osób:
4 ćwiartki z kurczaka, 3-4 łyżki oleju, 2-3 ząbki czosnku, 3 cm korzenia imbiru, 3 pomarańcze, 2 cytryny, 1-2 łyżki miodu, sól i pieprz czarny do smaku.
Produkty Kamis:
2 łyżki suszonej kolendry w liściach.
Przygotowanie:
- Mięso z kurczaka wyluzuj z kości. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj z połową suszonej kolendry, olejem i rozgniecionym czosnkiem. Dodaj część startego imbiru, skórkę i sok z 1 pomarańczy i 1 cytryny. Wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
- Obsmaż mięso na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni.
- Wyciśnij sok z pozostałych owoców, wymieszaj z miodem i resztą kolendry i imbiru.
- Ułóż kurczaka w niedużej formie do zapiekania, zalej sosem i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180°C, co jakiś czas obracaj mięso.
- Podawaj z ryżem basmati.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska