зеленый перец гранулированный
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Czy wiesz, że...
pieprz zielony jest otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny?
Przyprawy Kamis są tak wyjątkowe, bo każdy liść, każde ziarenko zbieramy ze szczególną troską, w zgodzie z rytmem natury. Dbamy o nich najwyższą jakość na każdym etapie zbioru, zachowując naturalny smak i aromat. Tylko naturalne zioła i przyprawy Kamis sprawią, że każdy Twoja potrawa będzie wyjątkowa.
Składniki dla 4-5 osób:
400 g dyni, 7 łyżek mąki pszennej, 3 łyżki cukru białego, 1 szklanka cukru brązowego, 2 jajka, 3 żółtka, 1 łyżka śmietany 18%, 100 g masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki mleko skondensowanego niesłodzonego, sól.
Produkty Kamis:
1/3 łyżeczki pieprzu zielonego ziarnistego, 1/3 łyżeczki cynamonu, 2 szczypty imbiru, szczypta gałki muszkatołowej.
Przygotowanie:
- Dynię obrać, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Piec w piekarniku na blasze przez 1 godzinę w 200°C.
- Mąkę, proszek do pieczenia i masło posiekać nożem, dodać żółtka, biały cukier i śmietanę oraz uprzednio utarty w moździerzu pieprz.
- Zagnieść ciasto, owinąć w folię i odłożyć na godzinę do lodówki.
- Jajka utrzeć z cukrem brązowym, dodać dynię, mleko i pozostałe przyprawy. Zmiksować blenderem na gładką masę.
- Formę wyłożyć ciastem, zalać masą dyniową. Piec 45 min w 180°C.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: