mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Kamis
Czosnek granulowany.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Gniocchi ze szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 8 min
Porcje 4
Składniki:
1 kg ziemniaków ugotowanych ze skórą
100 g szpinaku
4 łyżki masła
2 jaja
250 g mąki
3 łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
sól, pieprz do smaku
3 łyżki tartego parmezanu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Ziemniaki obierz. przeciśnij przez praskę.
2. Szpinak podsmaż na 1 łyżce masła. dokładnie odciśnij i zmiksuj z jajami.
3. Do ziemniaków dodaj mąkę. jaja ze szpinakiem, czosnek, dopraw pieprzem. delikatnie wymieszaj.
4. Ciasto podziel na kawałki, na stolnicy formuj z nich cienkie wałki, pokrój je na 2-centymetrowe kawałki, lep owalne gniocchi, lekko spłaszcz widelcem.
5. Gotuj w osolonej wodzie ok. 6 min.
6. Odcedź, smaż partiami przez ok. 2 min na rozgrzanym maśle z dodatkiem parmezanu i natki pietruszki.
Saszetka
Polska
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska