Барбекю специи классический
Cechy:
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 980/234 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 27 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 8,3 g |
Sól | 33,1 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Zawiera |
Soja : | Może zawierać |
Cechy:
bez dodatku glutaminianu monosodowego
400 g filetu z kurczaka, 1 nieduża cukinia, 1 żółta papryka, 2 nieduże cebule, 1 pomidor, 6 pieczarek, 4 łyżki oleju, 2 łyżeczki przyprawy Grill klasyczny Kamis.
Przygotowanie:
1. Mięso i paprykę pokrój na grube kawałki, cukinię i pomidora w grube plastry, a cebulę w ósemki.
2. Połącz przyprawę z olejem, wymieszaj z mięsem i warzywami i odstaw na godzinę.
3. Pieczarki przed samym pieczeniem przekrój na pół i połóż na ruszcie.
4. Wszystkie produkty piecz na grillu lub w piekarniku ok. 30 minut, często obracając. Podawaj z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: