Kamis Болонья пирог с рубленым мясом смесь специй
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza: 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 901/215 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 28 g |
w tym cukry | 24 g |
Białko | 11 g |
Sól | 24,6 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Składniki dla 4 osób:
400 g mielonego mięsa wołowego, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 opakowanie ciasta na tartę, 1 mała czerwona cebula, 10 pomidorów koktajlowych, 200 ml śmietanki 36%, 2 jajka, 1 łyżka oleju, 1 opakowanie przyprawy Kamis Bolońska Tarta z mięsem mielonym.
Przygotowanie:
1. Mięso podsmaż na patelni, a następnie dodaj przyprawę, pomidory z puszki i smaż kilka minut.
2. Dużą okrągłą formę do tarty wyłóż ciastem i wstaw do nagrzanego (180°C) piekarnika na 10 minut.
3. Następnie na ciasto przełóż farsz mięsny, ułóż na nim krążki cebuli i przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Możesz również dodać ulubione oliwki.
4. Całość zalej śmietanką wymieszaną z jajkami.
5. Piecz około 25 minut w piekarniku w temperaturze 180°C.
Odkryj inspiracje ze świata na
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska