чесночная соль
Wartości odżywcze (%) | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 454/107 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 19 g |
Białko | 5,8 g |
Sól | 68,5 g |
Seler : | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten : | Może zawierać |
Jaja : | Może zawierać |
Mleko : | Może zawierać |
Gorczyca : | Może zawierać |
Soja : | Może zawierać |
Składniki dla 4 osób:
1 opakowanie ciasta francuskiego (około 270 g), 140 g białej części pora, 140 g boczku wędzonego, 4 jajka, 150 ml śmietanki 30%, 15 g startego parmezanu lub innego sera żółtego, olej, sól, pieprz.
Produkty Kamis:
1/2 łyżeczki soli czosnkowej, 1,5 łyżeczki oregano.
Przygotowanie:
- Ciastem francuskim wyłożyć formę do tarty o średnicy 24 cm i wstawić do zamrażarki na ok. 5 minut.
- Na 1 łyżce oleju podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pora pokrojonego w krążki i całość podsmażać ok. 3 minut.
- Wyłożyć na ciasto.
- Śmietankę wymieszać z jajkami, serem, oregano i solą czosnkową. Przygotowaną masą zalać formę.
- Całość piec 15 minut w temp. 200°C.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na: