sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), olej palmowy, skrobia ziemniaczana, aromaty (z pszenicą, selerem), całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy, cukier, tłuszcz drobiowy 2%, przyprawy, liść pietruszki, suszone warzywa (cebula, marchew), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), suszone mięso z kury 0,1%, przeciwutleniacz (lecytyny)
Rosół Drobiowy Winiary doskonale podkreśli smak i aromat Twoich dań. Dzięki niemu masz pewność, że danie będzie smakowało Tobie i Twojej rodzinie. Możesz wykorzystać go zarówno do podkreślenia smaku zup i sosów, jak również do doprawienia innych potraw.
Aby uzyskać esencjonalny bulion drobiowy rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody, a do podkreślenia smaku użyj jedynie 1 kostkę na 1 litr płynu. Przy użyciu kostki bulionowej większość dań nie wymaga dosalania, dzięki czemu masz pewność, że danie będzie udane i smaczne.
Rosół Drobiowy Winiary :
- gwarantuje, ze danie zawsze się uda
- podkreśli smak nie tylko ulubionego rosołu
- to znany, lubiany smak
- dostępny jest w różnych wielkościach opakowań: 6, 12 i 18 kostek
łatwe otwarcie
Winiary
Rosół drobiowy.
1 porcja (200 ml**) = energia 25 kJ 6 kcal 0%*
W 100 ml**: 13 kJ/3 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**po przyrządzeniu z 1 kostką/litr
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny rosół, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Kremowa zupa ze szpinakiem i pieczarkami - 4 porcje
2 kostki Rosołu drobiowego Winiary
200 g tortellini z serem
500 g pieczarek
200 g szpinaku
1 średnia cebula
2 łyżki masła
1 łyżka mąki pszennej
2 łyżki jogurtu greckiego
pieprz
Kostki rozpuść w 1 litrze wrzącej wody. Tortellini ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Cebulę i pieczarki oczyść. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle, dodaj pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki, przesmażaj wszystko razem przez 5 minut, oprósz mąką, wymieszaj. Zalej rosołem, gotuj 10 minut. Szpinak oczyść, umyj, odsącz, pokrój w paseczki i dodaj do zupy, zagotuj. Garnek zdejmij z ognia. Dopraw pieprzem. Jogurt rozprowadź z gorącą zupą i wlej do garnka. Zupę rozlej do miseczek i podaj z pierożkami.
Karton
Polska
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa